Zona rinichilor, INTERVIU. Cum facem diferența între durerea de rinichi și cea de coloană


Sus Durerea provocata de o infectie a rinichilor se resimte in zona spatelui, in zona rinichilor in care sunt asezati rinichiide-o parte si de alta a zonei vertebrale, deasupra soldurilor.

zona rinichilor biofac prostate extract

Durerile de rinichi de multe ori sunt rezultatul afectarii directe a acestora sau a traumatismelor asupra zonei respective. Durerea specifica infectiei rinichilor provine de la organul lezat, dar deseori este specificata ca fiind durere in partea inferioara a spatelui.

zona rinichilor sunt luate pentru supozitoare de prostatită

Acest tip de disconfort este destul de neplacut intrucat poate radia in diverse parti ale corpului si poate avea un debut rapid. In general, o data cu tratarea cauzei, dispare si durerea, desi in cazul traumatismelor, vindecarea este mai dificila.

Durerea ca urmare a unui zona rinichilor in zona inferioara a spatelui poate sa fie, initial, asemanatoare cu cea a infectiei rinichilor.

zona rinichilor prostatita este groaznică

Cu toate acestea, cand spatele este ranit, disconfortul este localizat putin mai sus de zona in care se afla rinichii si exista diferente intre senzatiile determinate de o durere declansata de o infectie a rinichilor si una ca urmare a unei traume.

De exemplu, simptomele infectiei rinichilor pot include dureri la urinare, febra, frisoanehematurie - manifestari care pot fi vazute cu ochiul liber sau pot fi depistate ca urmare a analizei la laborator a urinei. Pe de alta parte, debutul durerilor acute de spate pot fi rezultatul unui prejudiciu specific, care zona rinichilor de modalitatea in care pacientul a fost accidentat.

Colica renală sau durerea provocată de ”pietrele la rinichi” #TabletaDeSanatate @TVR Timişoara

In orice caz, specialistii recomanda, mai ales in cazul femeilor tinere, care au un istoric de infectii renale ca acestea sa faca investigatii pentru verificarea sanatatii rinichilor, intrucat ar putea fi predispuse la dezvoltarea afectiunilor renale.