Castrarea prostatitei


Related Posts

Iuliu Maniu, nr. Câinele meu, în vârstă de 4 ani şi jumătate a fost diagnosticat cu prostată.

castrarea prostatitei

La control, doamna doctor la care mergem de obicei i-a verificat glandele, iar dupa ce castrarea prostatitei stors a spus că în continuare simte o umflătură în zona anusului şi că sigur este prostata. Nedumerirea mea este următoarea: doamna doctor a spus ca este strict o problemă genetica şi că după ceva timp singura soluţie va fi castrarea.

Este adevărat?

castrarea prostatitei

Mulţumesc, Beatrice R: Prostata este o glandă care secretă lichidul prostatic, parte componentă a lichidului seminal cu rol în distribuţia spermatozoizilor. Se dezvoltă complet numai la pubertate şi suferă o regresiune pronunţată după castrare.

castrarea prostatitei

La câine prostata este foarte dezvoltată, acoperind complet gâtul vezicii urinare. Patologia prostatei este destul de vastă incluzând inflamații ale prostatei, chişti castrarea prostatitei, tumori ale prostatei sau hiperplazia prostatei se întâlneşte mai ales la seniori. În afecțiunile prostatei, lichidul suferă modificări cantitative castrarea prostatitei calitative care duc la scăderea fertilităţii.

Astfel, lichidul secretat castrarea prostatitei cantitate mai mică nu diluează suficient spermatozoizii. În infecțiile glandei, pH-ul modificat al lichidului prostatic reduce mobilitatea spermatozoizilor, aceste doua aspecte constituind cauze importante ale infertilităţii. Consecutiv acestor afecțiuni, prostata creşte în volum, este inflamată şi dureroasă, exercitând o presiune asupra organelor vecine.

Search form

Alte castrarea prostatitei clinice care pot aparea sunt: tendinţa de constipaţie,urinări frecvente şi în cantitate mică, urinare cu sânge sau doar pierderea unor picaturi de sânge între urinări, disconfort abdominal. Când afectarea este severă câinele are temperatura ridicata este apatic, refuză hrana şi se deplasează cu dificultate.

Hiperplazia benignă a prostatei se întâlneşte la câinii seniori, fără activitate sexuală. În acest caz prostata se măreşte în volum pe parcursul a câteva luni sau chiar ani.

castrarea prostatitei

Castrarea este tratamentul cel mai indicat. Infecţiile prostatei sunt însoţite frecvent de infecţii urinare.

castrarea prostatitei

Tabloul clinic este mai grav: animalul are febra mare, abdomen dureros, se deshidratează şi se poate instala septicemia urmată de starea de şoc. Chiştii paraprostatici se decelează de multe ori întâmplător, cu ocazia examenului ecografic sau atunci cand sunt suficient de mari încât presează organele din jur determinând astfel semne clinice specifice.

castrarea prostatitei

Castrarea masculilor cu afecţiuni prostatice este de cele mai multe ori tratamentul cel mai adecvat. Pentru a stabili conduita terapeutică ce trebuie urmată vă recomand să mergeți la cabinetul veterinar.